четвъртък, 25 август 2016 г.

КАТЕГОРИИ:

Как да се подготвим за интервю за работа

interview


Несъмнено когато става въпрос за желана позиция се стремим да очароваме бъдещите си работодатели.

 Емоции като притеснение и вълнение обикновено надделяват , но най-важното е да запазим хладнокръвие и да покажем всичките си добри качества. За да започне всичко гладко трябва да направим възможно най-добро първо впечатление.

Научно доказано е, че първото впечатление, което се формира още с поглеждането остава трайни следи между отношението към даден обект. В случая, когато сме на интервю за работа, ние сме обекта, който трябва да се представи добре още с първия поглед. Затова има няколко компонента, върху които да наблегнем във визията си.

1)         Косата - При жените, препоръчително е да е прибрана на ниска опашка или нисък кок. По един отпуснат кичур от двете предни страни би придал нежност. Да се избягват свободно пуснати прекалено дълги коси, или такива с повече обем. При мъжете скромните прически също са препоръчителни. Може да се използва гел или пяна в умерени количества.
2)         Грима - В старанието си да изглеждат по-добре, често жените прекаляват с грима по време на интервю. Най-подходящ грим е семплия- в бежово-кафяви нюанси, без прекалено тъмни очи. Цвета на червилото може да варира, като тъмните цветове отново не са препоръчителни
3)         Дрехите - Най- важната част от визията несъмнено е облеклото. То трябва да е много внимателно и стриктно подбрано. Също както и в горните точки, ярките цветове отново не са препоръчителни, но определено не са толкова проблемни. Разпространено женско облекло за официални поводи е роклята. Тук обаче тя не трябва да е прекалено изрязана. Дължина до коленете е перфектна. Пола тип молив също е много подходяща, а  комбинацията, съчетана с правилния топ и официално сако би била перфектна за този повод. Някои дами не се чувстват комфортно с пола или рокля. Подходящ за тях би бил традиционен стилен костюм от прав панталон , риза и сако. Новата мода ни донесе панталоните с висока талия, разширяващ се в крачолите. Той е интересен, оформящ добре и точно като за такъв повод. Съчетава се лесно с всякакъв вид горна дреха и върви с обувки стилето. За всеки от изброените модели обувките на висок ток са задължителни. Те също трябва да са официални и удобни, за да не изглеждаме , че не сме стабилни. За мъжете не бихме могли да препоръчаме друго, освен костюм и риза. Отново семплите цветове са препоръчителни. Според зависи от сериозността на желаната позиция, панталонът може да се смени с дънки. Ако позицията е по-сериозна може да се добави вратовръзка. Тя трябва да е умело съчетана с цветовете на ризата. Обувките трябва да са задължително официални и лъснати така, че да изглеждат най-стилни.

Спазването на тези правила би било в голяма полза за всеки. С една такава визия ние можем да си донесем прекрасно първо впечатление- на сериозен човек, истински заинтересован от работата. Асоциациите,които интервюиращите  биха си направили веднага, са че разбирате от работата и че сте сериозен човек, могат да разчитат на Вас. А когато искаме мястото се стремим точно към това.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism