понеделник, 6 юни 2016 г.

КАТЕГОРИИ: ,

Какво да изберем - компактен лаптоп или таблет?


Какво да изберем - компактен лаптоп или таблет?

Днес почти всеки има технологична джаджа, с която да се забавлява в свободното си време или да ползва за работа. Безспорно можем да кажем, че всички ние сме привилегировани от цялото това модернизиране и огромното семейство на техниката, от което можем да избираме следващата си практична и умна джаджа. Пред нас имаме избор както на нова техника, така и на образци от компютри и лаптопи втора ръка.

Основният проблем при избора на подобни джаджи се върти около два основни въпроса. На коя марка да отдадем предпочитанието си, но и какво точно устройство да закупим.

И така, днес ще разгледаме битката между донякъде едни и същи по функционалност претенденти: малките лаптопи с 12, 12.5 и 13.3 инчови размери и мега леките и преносими таблети.

Изборът тук е обоснован донякъде от това за какво ще го ползваме – за работа, лични нужди и забавления, комуникация и така нататък. Все пак запомнете, че ако ще ползвате тези устройства за работа, която е свързана с въвеждането на информация, офис дейности, обработка на снимки и графики, тогава е по-добре да заложите на днешните малки и мощни лаптопи. Дори да спрете избора си и направите покупка на лаптоп втора употреба, ако той е достатъчно мощен ще ви върши чудесна работа.

Професионалните дейности, са определено по-лесни за вършене на лаптоп, в сравнение с таблет. Тук имаме предвид най-вече метода на въвеждане на текст, обработка на таблици или подготовка на снимки за професионален печат или web при таблетите, коeто e доста по-трудоемко на практика при тях.

Ако обаче ще ползвате основно вашата джаджа за слушане на музика, разглеждане на новинарските сайтове сутрин, гледане на филми в метрото, четене на електронни книги, комуникация и социални мрежи, тогава за вас най-добрият избор са таблетите, заради тяхното по-ниско тегло, което е безспорен плюс в тяхна полза.

Друго предимство в полза на таблите, че те могат по-дълго време да са ви под ръка, без да им зарeждате батерията. Така ще сте спокойни, че навсякъде ще имате достъп до Интернет или дори просто възможност да си проверите е-мейла. Същите ползи бихте имали и при покупка на таблет втора ръка, стига да бъде в добро състояние, параметри и батерия.


Какво да изберем - компактен лаптоп или таблет?
Разбира се доста актуални и интересни са хибридните устройства известни като 2 в 1 таблет с клавиатура. Едно такова устройство е идеално за хора, които желаят супер мобилна джаджа, съвместяваща удобството при работа с клавиатура и мишка, мощния хардуер на лаптопа и продължителната работа осигурена от таблета. Едно подобно устройство е Dell Inspiron 13-7348 2-in-1, на което попаднахме в Интерсервиз-20.

Машината е с уникални параметри:

- мощен процесор Intel Core i5-5200U

- оперативна памен 4GB DDR3L

- твърд диск 500GB SATA

- едно от най-дибрите графични решения Intel HD Graphics 5500

- висок клас тъчскрийн дисплей с 13.3″ Full HD IPS матрица и висока резолюция 1920×1080

- Wi-Fi 802.11a/g/n

- достатъчно на брой нужни входно изходни портове като USB 2.0, 2 броя USB 3.0, memory card reader 2-in-1, HDMI, Bluetooth 4.0

- батерия с автономна работа над 5 часа

Единствено ви е нужна, някоя от съвременните операционни системи Windows 8.1 или Windows 10 и ще разполагате с най-мобилния таблет – лаптоп, на който да доверите дори своите бизнес задачи.

Това, че устройството е втора употреба, не трябва да ви притеснява. Щом видите запазения външен вид, почти мигновено ще забравите за своите предразсъдъци.

Заключение


Днешните съвременни лаптопи предлагат значително по-гъвкав начин на работа, така че засега битката се печели с много малка преднина от тези джаджи на пазара.

След като решите тази дилема за вас, ще се запитате от къде да изберем и купим нов или употребяван лаптоп или дори таблет. Ако бюджета ви е по-ограничен и спрете избора си върху покупка на лаптоп втора ръка. Може би най-добрият вариант, който можем да ви препоръчаме е фирма Интерсервиз-20.

Основният плюс на този онлайн каталог са множеството наистина чудесни оферти, които правят впечатление както с впечатляващи хардуерни параметри, така и с перфектен външен вид.


ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism