събота, 25 юли 2015 г.

Как да рекламираме успешно туристическа дестинация?

Как да рекламираме успешно туристическа дестинация?

Как да рекламираме успешно туристическа дестинация? 

Естествено нашият свят е движен от купища реклами, брандове и т.н. Когато влезете в магазина искате, или не купувате познатите ви марки - кренвирши, лютеница, хляб, или каквото се сетите. Купувате коли с определена марка, дрехи, аксесоари.

Всичко това е защото имате едно месетнце в съзнанието, в което трупате позитвни впечатления, или общо впечатления за дадено стока, услуга, или бранд. В тази статия ще стане дума за Рекламата на туристическа дестинация.

Когато стане дума роден български туризъм всички се сещаме за две основни понятия - море и планина. Като е море - Слънчев бряг, Златни Пясъци, Китен, Несебър... като стане дума за планина Банско, Пампорово, Боровец...  и т. н. всеки човек си има индивидуално усещане за почивка, а разбира се и предпочитание.

Тази статия е принципна и става дума за туристическа дестинация по принцип. Въпреки, че България има претенции да води политики за насърчаване на туризма, освен 9 % ДДС, никой не знае за какво точно става дума. Един скандал с туристическото лого за 1,4 милиона долара, един скандален филм на BBC за пиянските оргии на Британците в Слънчев бряг... и хиляди бюрократични пречки и прегради...

Естествено има и добри практики: Вижте тази статия : http://www.styleplace.info/2015/07/blog-post.html

В нея освен, че въпросното хотелче рекламира собствения си продукт, а именно почивки на морето в Китен, показва и две уникални световни практики, които са нискобюджетни и биха могли да се използват на практика от почти всеки нормален бизнес. На едното видео се вижда как мъж австриец кани клиентите си да го посетят. И то в този момент веднага. Да зарежат ангажиментите и да отидат на почивка.  Много ефективно и просто. Инвестицията, която е направена е в рамките на 6 -7 хиляди евро. Две камери, добра идея, микрофони, лаптоп и монитор.

Важна е идеята, тя може да се пригоди към всеки, реален бизнес. Препоръчвам ви да прегледате линка по - горе, а след това очаквам коментарите ви! За мен лично е уникално!

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism