четвъртък, 13 февруари 2014 г.

КАТЕГОРИИ:

Какво е любовта?


Какво е любовта? Кои са малките жестове, говорещи за голяма любов? Как разбирате, че човекът до вас наистина ви обича? А вие как му показвате същото?

Живяли някога мъж и жена. В деня на 30-тата годишнина от брака им жената замесила и изпекла хляб. Правела това всеки ден - било техен семеен ритуал. Срязала хляба напречно, както обикновено, и намазала двете половинки с масло. Винаги дотогава давала на съпруга си горната половина. И сега понечила да го стори, но се спряла и си казала:

"В деня на нашата 30-та годишнина искам да изям тази румена, препечена част от хляба. През всичките тези години винаги съм си мечтала за това. В края на краищата, 30 години бях примерна съпруга, отгледах му прекрасни синове, бях вярна и добра любовница, въртях цялото домакинство. Толкова сили и здраве отдадох на семейството ни, така че имам това право..."

Жената подала на мъжа си долната част на хляба, а ръката й се разтреперила - нарушавала 30-годишната традиция!

В този момент мъжът й, поемайки парчето хляб, въздъхнал и рекъл:

- Скъпа моя, днес ти ми направи най-прекрасния подарък! Въпреки че толкова много я обичам, в продължение на 30 години аз не смеех да си поискам долната част на хляба, защото вярвах, че тя по право принадлежи на теб...

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism