сряда, 28 януари 2015 г.

КАТЕГОРИИ:

Как да си спретнете тематично британско парти

Великобритания – символ на стил, класа, многовековни традиции, богата култура и архитектурни шедьоври. А защо да не пренесете тази вълшебна атмосфера в собствения си дом (двор, вила), пък било то и за ден?
Вижте как да си спретнете незабравимо британско парти на родна почва.

Изберете няколко ключови елемента

Чудите се дали да заложите на британския флаг, на типично лондонски символи като „Биг Бен” и алените телефонни кабини, дали да изберете чаена или „чадърена” тема или да декорирате всичко с лика на кралицата? Колкото и да Ви се иска да комбинирате всички тези емблематични елементи е най-добре да се спрете на един-два от тях, около които да изградите цялото парти.  Хубаво е предварително да си изясните основната идея (тема) на празненството – тържество, вдъхновено от конкретен град, персонаж, филм, съвременно британско парти, традиционна чаена церемония или събитие, пресъздаващо отминала епоха. По този начин не само ще улесните по-нататъшната организация, но и ще си спестите доста време и главоболия. Освен това претрупаната декорация е в разрез с един от най-очарователните символи на Обединеното кралство, а именно – добрия стил.

party-na-otkrito

Чай, бира или уиски?

Тайната на оригиналните, незабравими и неповторими тематични партита се крие в детайлите. Макар да не е необходимо (а и в много случаи да не е препоръчително) всички елементи от празненството да са подчинени на основната идея е добре да заложите на типични (или поне подходящи) питиета и вкусотийки. Имайте предвид, че дори и най-автентичната обстановка може да бъде помрачена от „културни несъответствия” – узо и китайско по време на френска вечер или водка и ребърца на събитие, посветено на Япония.
Във Великобритания се консумират разнообразни напитки, но безспорно най-популярните са чай, уиски и бира. Що се отнася до храната – готвенето никога не е било сред най-силните страни на британците, макар в националната им кухня да присъстват редица вкусни рецепти. Ако все пак искате да се придържате към темата на празненството най-добре заложете на лесен и бърз вариант – апетитни хапки, мъфини с интересна глазура, ядки, чипсове, оригинални сандвичи, пържени картофки. В зависимост от типа парти, което организирате (вдъхновено от конкретен британски град/регион, отразяващо отминала епоха или в духа на чаените ритуали) можете да изненадате гостите си с характерен обичай, коктейл, подправка, вкусова комбинация. Така например, голяма част от англичаните слагат студено мляко в чая си.

party-na-otkrito

Британците обичат празненствата на открито

Великобритания може да се похвали с огромно разнообразие от клубове, пъбове и ресторанти. Макар колоритните нощни заведения отдавна да са се превърнали във важна част от културата на страната, повечето британци обожават партитата на открито. Без значение дали става дума за неделно барбекю в задния двор, за брънч в градината, пикник в парка или щур купон под звездите – поданиците на кралицата използват всяка възможност да празнуват навън.

Искате да организирате британско парти на открито, но се тревожите за метеорологичните условия? Нека не забравяме, че Великобритания е известна с мрачното си, дъждовно и ветровито време. Приятелите ни от Обединеното кралство са намерили ефикасно решение на този „проблем” – парти шатри, разпънати над масите и столовете. Те залагат на стилни, но здрави модели, които пазят гостите им от капризите на природата, но по никакъв начин не нарушават празничната атмосфера.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism