неделя, 9 ноември 2014 г.

КАТЕГОРИИ:

Как ГМО унищожава пчелите?

Милиони пчели паднаха мъртви след засаждането на ГМО царевица преди няколко седмици в Онтарио, Канада. Местният пчелар, Dave Schuit който произвежда мед в Elmwood губи около 37 милиона пчели, които са около 600 кошера.

"След като започна засаждането на житото милиони нашите пчели са загинаха," Докато много пчеларите обвиняват неоникотиноиди, или "neonics." за колония колапс на пчелите и много страни в ЕС са забранили неоникотиноидни клас пестициди, Министерството на земеделието на САЩ не може да забрани инсектициди, известни като неоникотиноиди, произведени от Bayer CropScience Inc.

Две от най-продаваните пестициди на Bayer, имидаклоприд и клотианидин, са известни, за да получите в цветен прашец и нектар, и може да увреди полезните насекоми като пчели. Пускането на пазара на тези лекарства също съвпадна с появата на смъртни случаи мащабни пчелите в много европейски страни и САЩ.

пчели


Nathan Carey друг местен фермер казва, че тази пролет той забелязал, че не е имало достатъчно пчели в неговата ферма и той вярва, че има силна връзка между изчезването на пчелите и използването на инсектициди.

В миналото, много учени са се борили да намерите точната причина за масовите измиране, феномен, за който се отнасят като "Синдром на разрушената пчелна колония" (CCD). В Съединените щати, в продължение на седем последователни години, пчелите са в терминален спад.


Американски учени са открили 121 различни пестициди в проби от пчели, восък и цветен прашец, кредитирането доверие на идеята, че пестицидите са ключов проблем. "Ние вярваме, че някои фините взаимодействия между хранене, излагане на пестициди и други стресови фактори се сближават, за да убие колонии", каза Джефри Петис, пчелен изследователска лаборатория на ARS-те години.

Сривът на населението в световен мащаб на пчелите е основна заплаха за култури. Смята се, че една трета от всичко, което ядем, зависи от пчелите опрашване, което означава, че пчелите допринасят над 30 милиарда за световната икономика.

Ново проучване, публикувано в списание Бюлетин на Националната академия на науките разкри, че неоникотиноидни пестициди убиват пчелите чрез увреждане на тяхната имунна система и превръщането им в състояние да се бори с болести и бактерии.

След отчитане на големи загуби на пчели след излагане на Imidacloprid, той забранен за използване на царевица и слънчоглед, въпреки протестите на Bayer. В друг умен ход, Франция също отхвърли молбата на Bayer за клотианидин, както и други страни, като Италия, са забранили някои неоникотиноиди, както добре.

След смъртните случаи пчелните рекордни във Великобритания, Европейският съюз е забранен многобройни пестициди, включително неоникотиноидни пестициди.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism