неделя, 30 ноември 2014 г.

Няколко идеи за частен бизнес в гаража

Мечтаете си да започнете собствен бизнес, но не сте решили в коя област? Планирали сте всичко, но не можете да си позволите високите наеми? Вижте няколко идеи за стартиране на частен бизнес в гаража.

Кокетно магазинче

Това е един от най-лесните и популярни варианти за развиване на частен бизнес в гаража. Преди да започнете, обаче, трябва добре да си изясните не само какво ще продавате, но и кои ще са Вашите клиенти. Дори и най-умелият търговец ще остане гладен, ако се опитва да продава мидички на морския бряг. След като избистрите идеята си и проучите купувачите е време да се захванете с реновирането на помещението. Имайте предвид, че трансформирането на стар гараж в кокетно магазинче може да се окаже доста по-трудно, бавно и скъпо, отколкото сте предполагали, затова е важно да планирате всеки детайл предварително. Ако се чудите на кой елемент да отделите най-много внимание, то най-добре заложете на пода и стените. Изберете свежи и ярки цветове, които да привличат погледите на минувачите, но все пак гледайте да не прекалявайте с шарките.

Уютно кафенеТази идея изисква малко повече време, усилия и средства, но за сметка на това може да се окаже изключително печеливша. Ключът към разработването на успешно и популярно кафене отново се крие в предварителното проучване. Иначе казано – напишете си „домашното”. Проверете дали в близост до гаража Ви има други подобни заведения, както и какво сервират и на какви цени. След като сте помислили за локацията, менюто и ценовата листа е време да се захванете с един от най-важните елементи – обзавеждането. Имайте предвид, че повечето хора си избират любимо кафене въз основа на неговата атмосфера, комфорт и уют, а не заради качеството на напитките. Именно затова е важно да оборудвате гаража си с удобни и приятни мебели, оригинална декорация и атрактивни детайли.

Кът за разкрасяване


Друг сравнително лесен начин да развивате частен бизнес в гаража си е като го превърнете в козметичен или фризьорски салон. За разлика от първите два варианта, при които можете да сте едновременно началник и служител,тук най-вероятно ще Ви се наложи да наемете персонал. Едно е да продавате дрехи или да сервирате кафе без да имате опит, а съвсем друго да се учите върху тялото или косата на своите клиенти. Имайте предвид, че за да превърнете гаража си в посещаван и уважаван кът за разкрасяване ще трябва да обърнете специално внимание на интериора. Дори и най-прилежните професионалисти цапат, затова е добре да заложите на боя (латекс, тапети) и подова настилка, които се чистят лесно. Освен това е важно да инвестирате в разнообразни декорации и орнаменти, тъй като най-добрият начин за реклама на козметичен салон е красотата.

Без значение дали планирате да превърнете гаража си в магазин, кафене, кът за разкрасяване или друг търговски обект, със сигурност ще имате нужда от разрешение за преустройство. „Архитектура плюс 96” ще Ви предложи разнообразни проектантски и архитектурни услуги. Фирмата се отличава с екип от опитни професионалисти, с коректно отношение, кратки срокове, висока ефективност и достъпни цени.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism