четвъртък, 24 юли 2014 г.

КАТЕГОРИИ: ,

Какво е уебсайт?

kkakvo e web site

Какво е уеб сайт?


Едва ли в днешно време има човек, който не знае, или не е виждал уеб сайт. Все пак доста малко са хората, които знаят точно какво е сайтът и каква е структурата му.

Най - елементарното обяснение е че това са свързани помежду си страници на обща тематика с общо заглавие и под едно адрес (домейн).

Различните страници се намират на различни URL адреси и обикновено съдържат текст, изображения и картинки, видео, или форма за контакт. Различните сайтове имат и различна функционалност.


Някои сайтове са приспособени за продажби - онлайн магазини. 

При тях акцентът пада върху отделните продукти, промоции, намаления, цени каталози и т.н. Тези сайтове дават повече удобство на клиентите за онлайн пазаруване, контактите с търговеца са разположени по - често за да може клиентът да се ориентира бързо и лесно. Разположението на менютата в онлайн магазините наподобява щандовете на истинските магазини и е предмет на цяла отделна тема. Разположението се прави с цел повишаване на конверсията, а именно увеличаване на продажбите и обратната връзка с клиентите.

Друг специфичен тип сайтове са сайтовете за обяви.

 Те разчитат основно на потребителите, които да създават съдържание, което е полезно за други потребители, които го търсят. Такива са бившия "Продавалник" (например), или сайтовете с обяви за работа имоти и т.н. Тези сайтове поддържат различни потребителски нива (Продавач, купувач, Потребител, суперпотребител, ВИП потребител, модератор, администратор и т.н), които имат достъп до различен вид функции.

Блогове.


Блоговете са системи, при които един, или няколко автора създават съдържание, което най - често е лична позиция. Интересното при тях са коментарите, които са достъпни в реално време. Блогонете се изпозват да се коментират , актуални събития, новини, интересни гадни точки, изкуство, кино, туризъм рецепти ... или каквото още се сетите.

Портали и справочници.

Порталите и справочниците, са сайтове, които дават информация на потребителите. Най - често те са списъци с фирми, обекти, заведения и т.н.

Новинарски сайтове

Актуални новини, анализи, коментари на събитията, които се случват в света и страната. Те са по - скоро информационни.

Социални мражи

Колкото и да не ви се вярва. Фейсбук, Гугъл+, Инстаграм, и т.н. са едни големи сайтове. Те са място за комуникация

... очаквайте продължение...
мнението си по темата в нашия форум

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism