сряда, 23 юли 2014 г.

КАТЕГОРИИ: ,

Какво е любовта?

Какво е любовта?

Какво е любовта? 

Тя  е също като щастието навсякъде и никъде. Любовта е субективно понятие. Тя е егоистична.
Влюбената девойка обича младия мъж заради чувството, което усеща. Заради вълните от щастие, които я обливат при мисълта за срещата, за ласките, за него. Той, който твърди, че в името на любовта си е готов да направи всичко отново е себичен и егоцентричен. Той обича, чувството което получава от любовта - сила, мъжественост, чувство на притежание и надмощие.

Любовта. Едно егоистично чувство издигнато на пиедестал. Личен трепет и лични вълниния. Влюбени. Те виждат не другия, а себе си. Егоцентрици. Всичко останало са надути превземки и думи без стойност.

Да оставим на страна любовта между мъжа и жената. Да вземем най - безкористната любов - майчината. Любовта на майката към детето. Защо майката обича? Инстинктивно? Или животински? Нима любовта и е по - силна от инстинкта за самосъхранение и продължаване на вида. Нима женските хормони не управляват степента и на обич?

Все пак. Тя съществува. Въпреки логиката. Въпреки егоизма в чувствата. Въпреки всичко.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism