четвъртък, 24 април 2014 г.

КАТЕГОРИИ: ,

КАК ДА ИЗБЕРЕМ МЕБЕЛИТЕ ЗА НАШИЯ ДОМ

Мебели

Едно от най-приятните неща при избора на мебели за нашия дом е възможността са изберем ново обзавеждане. Дори да решите да използвате част от старите си мебели, добре е да помислите и за нови, които да освежат дома ви и да подхождат на мястото, което сте избрали за свой дом. Не приемайте избора на нови мебели като скучна и неприятна задача, а по-скоро като възможност да преобразите интериора по ваш вкус и да му вдъхнете нов живот. Ето няколко съвета как да изберете мебелите за вашия дом.

Функция и форма


На първо място мебелите в дома ви трябва да бъдат удобни и функционални. Не трябва да заемат цялото пространство в помещенията, а да ви дават възможност да дишате, а също така да са удобни за поддържане. Ако разполагате с малко пространство вградените мебели са най-подходящи.

Особено практични за малкия дом са падащите легла. Можете да монтирате леглото си в стената и при необходимост да го сваляте, когато имате повече гости. Малко разтягащо се канапе ще допълни интериора във всекидневната, освен това е идеален начин да скриете падащото легло. В зависимост от големината на помещението и разположението на стаята, можете да разположите леглото хоризонтално под прозореца или вертикално, използвайки част от стената.


Съобразете се с размерите


Избягвайте тежките мебели. Ако имате малък дом, заложете на малки и удобни мебели изработени по поръчка, а не на тежки и масивни. Нека мебелите да отговарят на личния ви вкус и интереси, особено, ако държите домът ви да има индивидуалност, а не да изглежда като за снимка от някое списание. Ако обичате да четете, обърнете внимание на библиотеката си - нека тя бъде достатъчно голяма, за да побере всичките ви книги. А защо не и да се превърне в основен акцент на всекидневната ви?


Ако имате малки деца, обърнете внимание на материите - най-добре е в този случай те лесно да се почистват от петна, или най-малкото да са лесно сменяеми. Също така е добре да заложите на по-смекчени и овални форми, в които децата няма да се удрят, или наранят.


АкцентиМожете да акцентирате върху един или няколко детайла от интериора, в зависимост от личния си вкус. Дизайнерите съветват да използвате един ярък акцент в дома си, особено ако мебелите ви са в тъмни тонове. За контраст използвайте малка маса в бели тонове, или освежете тъмната библиотека със светли декоративни елементи, като килим, стени, картини и вази.


ЦветовеПо-светлите цветове са подходящи за официална трапезария, фоайе или спалня. Тук можете да използвате и по-студени тонове като бледозелено, светлосиньо, жълто-бяло или дори сиво. За стаи като всекидневната, кухнята и банята проявете повече въображение. Можете да заложите на ярки и наситени тонове, които да балансират тъмните мебели, или на топли и светли цветове, които да придадат уют и стил.


Проявете екстравагантностЗаложете на някакъв нетрадиционен елемент в интериора, който да отразява личния ви вкус. Няма значение дали става въпрос за необикновена картина на стената, оригинална мебел или статуетка, задължително внесете подобен елемент в дома си. Той ще придаде индивидуалност на помещението и ще отрази личния ви усет за нещата, които сте избрали. Независимо дали искате да превърнете дома си в модерно място за срещи с приятели., или уютно кътче за отдих, водете се от личния си вкус за нещата.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism