събота, 14 декември 2013 г.

КАТЕГОРИИ:

Тонко Фотев: Интересът на руските граждани за закупуване на имоти у нас се покачва

Тонко Фотев

Почетният консул на Русия Тонко Фотев смята, че интересът на руснаците за закупуване на имоти у нас се показва значително.

 За съжаление на фона на това добро за страната ни положение, се забелязва, че измамите с имоти спрямо руснаците също се е увеличил. Фотев е на мнение, че по този начин ситуацията може много да се промени, защото руските граждани започват да се страхуват от покупката на имоти, за да не останат измамени. Почетният консул добави, че трябва да се вземат някакви мерки, за да се спрат тези измами, имайки предвид, че със закупуването на имоти от руснаци се развива не само икономиката на страна ни, но също така и туризма.

Тонко Фотев е на мнение, че те имат интерес не само от имотите, но също така искат да развиват бизнес в страната ни. Наскоро дори имаше силен интерес от енергийните източници и от електростанциите. Тази инвестиция не е добре позната в Русия, но въпреки това интереса към нея е доста голям. Фотев е на мнение, че до края на тази година или началото на другата руските инвестиции в държавата ни ще се увеличат. Наскоро дори беше изнесена лекция на тази тема пред българския бизнес, като на нея се представиха начините за директен контакт при осъществяване на бизнес, тоест без посредници. На въпроса дали съществува пречка, поради причината че България е в Европейския съюз, а Русия не е, Тонко Фотев отговори, че такива проблеми за съжаление съществуват. Основно те са по отношение на различни такси, а също така и поради трудността на самия транспорт. Тоя обаче допълни, че при един цивилизован диалог, тази пречка може да се премахне, а и не бива да забравяме, че не само руските бизнесмени проявяват интерес у нас, но също така и българския бизнес се интересува от Русия.
Почетният консул на Русия допълни, че вече има ясна индикация за това, че България ще се върне с пълна сила на руска територия с вина и консерви. Това е доста добре за бизнеса, но и за икономиката на държавата ни, добави Тонко Фотев. В Русия вече се продават различни продукти от Южна Америка, Австралия, Украйна и Финладния, но според Фотев и за нашите изделия ще има пазар на руската територия.


ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism