понеделник, 7 октомври 2013 г.

Първи стъпки в изработката на онлайн магазин

Първи стъпки в изработката на онлайн магазин

С разрастващата се достъпност и важност на интернет се увеличават и възможностите за развиване на бизнес в уеб пространството. 

Потенциалът за осъществяване на успешна на онлайн търговията е огромен. Чрез интернет бързо и лесно се достига голям брой потенциални клиенти от цял свят, без необходимостта от допълнителни инвестиции в изграждане на складови помещения и магазини. Предимствата на онлайн магазините са безброй.
Кои са основните стъпки, които предприемачите правят, когато започват търговия през интернет?1. Изберете с какъв бизнес искате да се занимавате. 

Типът стоки и услуги ще определят в голяма степен как ще изглежда и функционира магазина. Направете проучване на пазара за избрания от вас бизнес и анализирайте конкуренцията. Много практично в тази стъпка е да разгледате различни онлайн магазини на конкурентни фирми, за да добиете представа какво да правите и какво да избягвате при изграждането и поддържането му.

2. Изберете платформа за онлайн магазина т.нар. „e-commerce platform”.

 Интернет предоставя различни опции за тези от вас, които искат да развиват онлайн бизнес.

- сами да изградите сайт за електронна търговия

- да използвате вече утвърдени платформи, като eBay, в които онлайн магазина е част от цялостната система за електронна търговия.

3. Започнете изработката на онлайн магазина като проучите законовите изисквания за електронна търговия и изберете и закупите домейн.

 – Важно е бизнесът ви да е изцяло законен спрямо правилата в държавата, в която е регистриран. По този начин и вие и клиентите ви ще сте защитени от некоректни партньори и отношения. Изборът на име и домейн е съществена част от изработката на магазина. полезно е да направите консултация с интернет маркетинг специалист за подходящото име на сайта.

4. Изберете методи на плащане и доставка

 – с какви методи на плащане ще предпочитате да работите? Най-разпространените в България са: наложен платеж, Epay, PayPal, кредитни и дебитни карти, банков превод. В тази стъпка на изработката на магазина трябва да изберете и платформата за количката, например magento или opencart. Методите да доставка също трябва да се изяснят и да се опишат подробно и коректно на сайта.


5. Създайте атрактивен дизайн и оптимизирайте онлайн магазина за търсещите машини

 – за да бъде успешен бизнеса ви е нужно магазинът да бъде откриваем и харесван както от бъдещите ви клиенти, така и от търсачките в интернет. Посъветвайте се със специалисти за подходите, които трябва да приложите и бъдете креативни и постоянни в усилията си.6. Научете повече за изработката на онлайн магазини от Elenkov.net

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism