вторник, 24 септември 2013 г.

Как да изберем мебели за дома

Bedroom interior design
Когато мислите креативно и иновативно, не е нужно да имате огромни стаи и суперскъпи мебели, важното е да
използвате правилно и функционално това, с което разполагате

Интериорният дизайн, дизайна на мебелите, модата, живота всичко е така динамично и се развива с шеметна скорост около нас.


Това поражда основателно у нас въпросът: Как да изберем най-подходящите мебели?
Все пак живеем в България и не може да следваме всеки тренд и моден полъх. В най – добрия случай хората купуват мебели веднъж на 5 – 10 години, така, че първия извод е :

1. Бъдете практични. 

– Когато купувате мебели за дома си (дали става дума за кухня, трапезария, детска, или спалня) мислете в перспектива. Оставете модната тенденция и помислете вместо за цветовата гама за функционалността. Мислете как да спестите място, а същевременно да спечелите удобство и уют. Например, като купувате гардероб първо решете къде ще го поставите, след това се обадете на фирмата от където ще поръчате и го направете точно по размер. Използвайте механизми с плъзгащи врати и задължително нека има огледала на вратите (може да не е модерно, но е практично, удобно и създава илюзия за пространство)
Ако не можете да се справите сами с избора си се допитайте до престижна фирма, която изработва мебелите в околността (Аз например открих в Бургас фирма ТИНГ6 ООД, която задоволи всичките ми капризи – момчета дойдоха на място, взеха размери за кухнята, която поръчах, направиха я и след това я монтираха на място.)

2. Използвайте местна фирма, която да изработи желаните от вас мебели. 

По – горе дадох пример с фирма за мебели от Бургас. Вие изберете такава във вашия регион. Примамливи са офертите на китайските мебели, но ако ги купите неминуемо ще се сблъскате с проблеми (както казахме вие купувате мебели за поне 10 години, така че изберете нещо качествено, българско и което да е точно по вашите нужди)

3. Въпреки, че цветовете имат най – малко значение изберете неутрални и меки тонове.

 Черно, инокс, слонова кост… Ако искате да внесете живот на мебелите си ползвайте различни аксесоари, които да освежат дизайна ви – вази, полилеи, щори, пердета, възглавници… въобще аксесоари в зависимост от стаята, която ще обзавеждате (кухня, трапезария, хол, детска).. Така вие ще можете да освежавате сравнително често интериора на дома си.

4. Качествено осветление – 

Животът около нас е такъв какъвто ни го показва светлината. Разположете осветлението така, че да може да го използвате максимално. Дневната светлина, свещите, луничките… всяка светлина има очарованието си.. използвайте я за да виждате мебелите си в „различна светлина”

Повече съвети нямам. Идеята беше да насоча вниманието към акцентите, които ако следвате и доразвиете ще виждате мебелите си всеки ден и всеки ден те ще ви носят уют и топлина на жилището, а освен това ще бъдат удобни и многофункционални.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism