понеделник, 26 август 2013 г.

Как да разбера, че съм готов да замина на бригада?


Минимум един от вашите приятели е ходил на бригада в чужбина и сте слушали интересните им истории и преживявания зад граница. Особено пък на студентските бригади се случват неща в стил „Каквото се случва там си остава там!“. И това са ви разказвали може би.


Основно обаче сте забелязали, че всички, които са били на бригада се прибират с доста нови маркови дрешки и техника, които в чужбина се купуват на достъпни цени, а и с лесно спестени пари.

· Ако сте им завидели поне веднъж – то сте готов да отидете на бригада и най-вече имате нужда!

· Ако нямате работа в България или работата не ви харесва и е нископлатена – трябва да заминете на бригада.

· Ако искате да се махнете от проблемите, които съпътстват живота ви в България – трябва да заминете на бригада..

Най-доброто място да избягаш от натоварващото ежедневие в България е зад граница. По възможност на студентска бригада. За препоръчване студентска бригада в САЩ или Англия.

След като вече успяхме да прокараме в главата ти мисълта, че наистина трябва да отидеш на студентска бригада, то е време да се запознаеш и с възможностите, които имаш през сезон 2013-2014.

На първо място е необходимо да избереш своята дестинация. Това не е лесен избор. Това трябва да се знае, тъй като не може просто така да си кажеш, че отиваш в щатите или някъде другаде по света. Едно е да си стигнал до извода, че трябва да заминеш на бригада и съвсем друго е да можеш да заминеш. Тук влизат и финансовите ти възможности. Заминаването не е евтино и в зависимост от дестинацията ще ти излезе поне 1000 лв. Е, има и по-евтини варианти. Ако не си падаш по евтиното, то направо ти препоръчваме бригада в САЩ. Трябва само да си избереш някоя Work and travel агенция.

Ако търсиш евтиното, в тези редове ще прецениш дали това е твоята бригада.

В Англия по принцип се заминава на селскостопански бригади и за целта се ползват български фирми – агенти на английски компании, които правят подбор на кадри. Всичко стъпва около 1000 лв., но има и вариант, в който може да излезе с пъти по-евтино. Директно кандидатстване във ферма.Може да се намери много информация за бригадите и работата в чужбина в Интернет (примерно в brigadiri.com) и в самите сайтове на фермите има стъпка по стъпка обяснения за кандидатстването. Много българи го правят. В Англия в последно време е трудно да се изкарат добри пари, но все пак се пести. Като евтино заминаване – това е варианта!

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism