вторник, 2 юли 2013 г.

Как да взимам креатин

Как да взимам креатин

Несъмнено, ако сте запален фитнес ентусиаст, вече сте разучили нужните ви хранителни вещества, за да постигнете мечтаната визия. Естествено, ако разчитате само на натуралната храна, няма да успеете да изваете тялото си толкова бързо, колкото ви се иска.

На помощ идват хранителните добавки. В техните формули, производителите са се погрижили да осигурят богата гама от полезни вещества. 

Във фитнес средите, обаче има една, която е наречена „царицата на хранителните добавки”. Това е Креатинът. Той се среща в две форми – монохидрат и фосфат. Вижте повече тук.

Креатинът е известен с напомпващият си ефект върху мускулите. С това съвсем не се изчерпват неговите полезни свойства. Повишава се издръжливостта на тялото при усилена тренировка, спомага за бързото възстановяване след това, както и образуването на нови мускулни клетки.

Върху опаковките на всички хранителни добавки е поместена информация за начинът на приемане. Въпреки това в практиката на повечето билдъри са се наложили някои по-ефективни схеми за използването им.

Първо, провежда се т.нар. „зареждаща фаза” 

или казано с други думи, се приемат около 20 грама от креатинът, разделени на 4 порции. Тази схема се продължава една седмица, като оптималното време за прием е преди и след тренировка, както и заедно с две от храненията. Не се препоръчва приемането изцяло на гладен стомах.

Второ, след тази седмица се приемат по 5 г дневно, преди или след тренировка, за около два месеца.


Трето, след краят на тези два месеца се прави почивка.

 Продължителността й може да варира, но се препоръчва да НЕ е по-малко от месец. Това се налага, тъй като организмът има способността да привиква, депата са запълнени с креатинов запас и след време креатинът спира да действа.

Четвърто, увеличете приемът на течности, за да може да облекчите работата на бъбреците.


Пето, комбинирайте приемането на креатин с източник на прости въглехидрати

 – мед, натурален сок с добавена захар или друга подсладена напитка. Целта на този метод е да се осигури високо ниво на инсулин.


За да изградите красиво и силно тяло на атлет, със сигурност ще са ви нужни хранителни добавки – качествени и на утвърдени производители. Само така ще успеете в начинанието си. Следвайки по-горните съвети и хитринки ще ускорите процесът допълнително и ще изпреварите всички останали, които се „навъртат” в залата..

Повече информация и консултации можете да получите на : http://monsternutritions.com

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism