понеделник, 20 май 2013 г.

КАТЕГОРИИ:

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ПИТКА ЗА СПЕЦИАЛЕН ПОВОД !

ПИТКА "СЛЪНЦЕ"

Ще ви трябват :
-->
--> Продукти: 1 кг.брашно или 4-5 ч.чаши, 1 пак.мая, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 2 яйца( от които се оставя 1 жълтък за намазване) , 125гр. масло, 250 мл. топло прясно мляко, маково семе, сусам ;
Замесва се меко тесто от: брашното, млякото, едното яйце и единия белтък, солта, захарта, маята, разтворена в топла водичка с щипка захар и 2 щипки брашно, и половината разтопено масло; Оставя се да втаса на топло, покрито с кърпа.
 внимавайте да не превтаса!!! После се премесва внимателно пак.Втасва втори път и тогава се дели на 4 малки, 4 по-големи и 1 най-голяма части.По големите се разточват на кръгове, колкото тавата.Поставят се един върху друг в тавата, като по между всяка се мажат с останалото масло.И така и трите са една върху друга в тавата. Тука сега внимавайте: С остър нож се нарязват своеобразна звезда(прави черти , които се кръстосват в една точка по средата) ,но не се стига до края на кръговете с тесто, ох жалко, че не мога да ви го нарисувам.Получават се 8 лъча, които се обръщат навън към стените на тавата и така в тавата има голям свободен кръг за другите три по-малки топки, които се редят по същия начин с масло между тях, но лъчите гледайте да се разминават с долните лъчи, както на снимкатаТака, и в средата се слага останалата топка.Мажете жълтъка, поръсвате със сусам и мак по желание, 3-ти път втасва и тогава, разгеле се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна!
ИЗПРОБВАНО В НАШАТА КУХНЯ ! 

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism