вторник, 6 март 2012 г.

КАТЕГОРИИ: ,

Как да защитим устните си от напукванеНапуканите устни са чест проблем, особено през зимните месеци. Устните са уязвими на въздействието на слънцето, вятъра, студа и сухия въздух, които могат да причинят тяхното изсушаване.

Устните не съдържат мастни жлези, които да ги овлажняват по естествен начин. Затова те изпитват недостиг на влага, изсушават се и се напукват по-бързо, в сравнение с други части на лицето или тялото.

За да се справим с напуканите устни, се препоръчва използването на хидратиращи продукти – червило, балсам или мехлем, които да подхранват, овлажняват, възстановяват и омекотяват кожата на устните.

За по-бързото възстановяване здравето и красотата на устните се препоръчва и крем за устни с успокояващи кожата съставки, който да се прилага преди лягане.

Срещу напукани устни се препоръчват продукти, съдържащи витамини, антиоксиданти, минерали, биофлавоноиди, семена от рицин, масло от шеа, слънчогледово олио и др.

При необходимост от подхранване и овлажняване на устните, трябва да се избягва използването на козметика с цвят и аромат, тъй като може допълнително да изсуши и дори понякога да подразни кожата.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism