четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Как да си направя сам сайт?

Как да си направя сам сайт?
     Преди да отговоря на въпроса ще напиша малка предистория.

Започвам да водя този блог експериментално за да докажа, че да изкараш пари от Интернет е сравнително лесно стига да умееш да си оптимизираш времето и първоначалните разходи.

    Всеки един от нас е чул, че бъдещето е в интернет, че програмистите изкарват много пари, че е нужен HTML, XHTML, PHP, Java Script хостинг, домейн, база данни и още и още какво ли не за да имаш собствен сайт. После бърз преглед на цените показва, че изработкато му варирира между 1000 и 3000 лв. за лого минимум още толкова (защото веб мастерите ви убеждават, че логото е "лицето, цялостната визия, тайното кътче в съзнанието на вашия потребител") и накрая, но не по значение, по 120 лв. месечно за поддръжка и SEO.

    Всичко до тук е така ако притежавате корпорация с бизнес за стотици хиляди и ви съветвам да си намерите екип от добри дизайнери и програмисти, които да свършат гореописаната работа, защото ще ви трябват около 100 години да научите всичко необходимо за създаването на цялостен добре работещ и добре класиран в търсачките сайт. Ако обаче сега стартирате в онлайн бизнеса ви е нужно възможно, най - евтиния вариант. Даже безплатен. Хубаво е, така или иначе ще си го правите сами поне да е безплатно. Безплатно е ключова дума. Всеки иска без да вложи и стотинка да направи милиони.

Как да го направите? 


 1. Седнете и помислете за нишата, в която искате да се развивате. Сетете се за ваше хоби, или интерес - нещо за което знаете много и имате много знания.

 2. Изберете ключови думи свързани с избраната от вас "ниша".
На практика от всичко може да се изкарат пари, от клечки за зъби, до ядрени подводници, готова рецепта обаче, за това как да го направите няма. Сигурно е само едно, че като всеки успех и този в Интернет пространството изисква упоритост и постоянство. Отплеснах се затова се връщам на ключовите думи : те са много важна част от успеха Ви. проверете с този инструмент месечните търсения на определената от вас тема. Ако са под 1000 доста вероятно е да се провалите. Демек, трудно ще имате трафик при положение, че никой не търси това за което пишете.

 3. След като вече сте ориентирани в нишата е време за оценка на конкуренцията.


Очаквайте продължение...

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ

"КАК ДА" е своеобразен информационен наръчник, където можете да получите много отговори на въпросите си. Мненията на авторите и редакцията на сайта може да не съвпадат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

© 2014 Kak-da.net. All rights resevered. Designed by Templateism